Winst of geen winst?

3 jaar geleden

Winst of geen winst?

Gisteren had ik het er nog over met iemand die ik lesgeef. Met name in de basissport hoor je heel vaak in de kantine na de prijsuitreiking ‘Shit, net geen winst’ of ‘Yes, net winst!’. Ik vind dat altijd heel typisch, omdat ik zelf streef naar een zo hoog mogelijk percentage en niet probeer te rijden om net de 60% te halen. Nu ben ik wel van mening dat iedereen de sport op zijn eigen manier moet beleven, en ik snap dat niet iedereen persé 75% wil rijden en daar alles voor aan de kant wil zetten.

Wat ik alleen wel merk, is dat deze personen vaak in hun training al trainen voor 60% en daar dan vaak onder blijven hangen op wedstrijd. Laten we eerlijk zijn; op wedstrijd is alles gewoon nog een tandje moeilijker en ook anders omdat je natuurlijk niet in je vertrouwde omgeving bent en het een momentopname is waarop je moet pieken. Probleem is dan wel dat je vrijwel altijd onder of net op die 60% blijft hangen.

Mijn moeder zegt altijd; je moet proberen om ieder onderdeel te trainen alsof je er minimaal een 8 voor wilt gaan halen. Dat vond ik wel een goed idee, want meestal hou ik dan nog een 6,5 of een 7 over. Ik denk dus dat als je er zeker van wilt zijn dat je iedere keer als je op wedstrijd gaat met winst thuiskomt, je je mindset moet veranderen in je training. Rij niet voor die 6, maar rij voor die 8.

Maar hoe train je nou voor die 8?! Daar probeer ik jullie via Team by Jill bij te helpen zodat jullie je paard beter leren trainen met techniek en daardoor meer controle krijgen over jullie paarden, zowel thuis als op wedstrijd! Samen gaan we ervoor!

LIEFS XXX