Terugblikken

1 jaar geleden

Terugblikken

Dat je training voorbij is, betekent niet dat het leerproces ook direct stopt. Kijk jij weleens terug op je training? Wat kon er beter? Wat ga je volgende keer anders doen? Haal nog meer uit je les door terug te blikken op de training!

· READY, SET, ACTION ·

Vraag aan je stalgenoten (of een ander verveeld persoon langs de bakrand…) of zij jou willen filmen tijdens het rijden van een les of training. Nog handiger: als niemand kan filmen, koop een statief waar je je telefoon op kan zetten. Dan hoef je hem alleen nog maar aan te zetten om te filmen! Naast dat het heel leuk is om je training op beeld te hebben is het ook súper leerzaam! Je kijkt door de ogen van je instructeur naar het rijden en begrijpt daardoor de feedback die je krijgt ook beter.

· HET VRAGENUURTJE ·

Een bezweet hoofd, ademtekort… Een bekende situatie voor velen. Tijdens je training of les ben je vaak vooral aan het luisteren. Maar begrijp je altijd goed wat er van je verwacht wordt en hoe je daar komt? Vaak zit er een stukje verdieping en theorie achter de aanwijzing of feedback die je instructeur je geeft. Kom je er niet helemaal uit met de informatie die je hebt gekregen? Verzamel je vragen en pak een geschikt moment om dit met je instructeur te bespreken! Door je vragen goed voor te bereiden hoeft dit helemaal niet veel tijd in beslag te nemen, maar het geeft wel veel duidelijkheid!

· SCHRIJF HET OP ·

De kracht van herhaling! Krijg jij net die ene specifieke aanwijzing waardoor de oefening eindelijk lukt? Heeft je instructeur net een belangrijk stukje theorie uitgelegd? Schrijf het op! Hierdoor kan je het altijd nog eens teruglezen en onthoud je het veel beter.