Geen Europees Kampioenschap voor Enzos

Jill huijbregts enzos kampioenschappen 2 jaar geleden

Geen Europees Kampioenschap voor Enzos

Jullie hebben het allemaal gevolgd de afgelopen weken. Ze waren voornamelijk zenuwslopend maar ook zeer succesvol. In het voorjaar was de planning dat ik met 2 paarden richting het EK zou gaan trainen en mee zou doen aan het traject voor de selectie. Dit is mijn laatste jaar bij de U25 en ik wilde graag nog een keer meedoen. Voor Macho omdat hij dan lekker U25 kon lopen en geen GP hoefde (stapje terug) en voor Ensje om lekker veel ervaring op te doen in de U25 zodat hij straks dat allemaal weer in zijn beentjes heeft als we senioren moeten gaan starten.

In juni reed ik met Enzos en Macho de eerste observatiewedstrijd in Delft. Wat een bizarre wending nam die wedstrijd! Ik werd gewoon 3e met Macho en 4e met Enzos! Super blij was ik, dat ik op dit niveau 2 van zulke toppers mag hebben.

De tweede observatie stond gepland op het NK dressuur in Ermelo. Vol goede moed trainde ik er met 2 paarden heen. Helaas bleek halverwege Macho niet fit, en viel daardoor mijn Aachen droom, NK en EK in duigen. Ik heb het er erg moeilijk mee gehad, maar ik hou niet van negatief doen en blijven hangen in het negatieve. Ik dacht bij mezelf; Ik ga dit gewoon met Ens doen! Mijn moeder ondertussen zwaar hoofdschuddend door dit onrealistische doel wat ik mezelf net had gesteld.

Het is allemaal erg snel gegaan, Enzos heeft ineens zoveel progressie gemaakt dat het eigenlijk helemaal niet logisch was dat hij er ineens stond op het NK. Hij heeft eigenlijk precies op de observatiewedstrijden super gepiekt. Misschien komt dat ook wel door mij, want ik moet echt half onpasselijk worden van de spanning om te presteren, anders ben ik veel te laid-back en gaat alles fout. 

Een paar dagen na het NK kwam dan het telefoontje van onze bondscoach, we waren niet geselecteerd, ook geen reserve maar 2e reserve (ik wist niet eens dat dat bestond). Zuur… niet omdat ik weer reserve was, daar was ik inmiddels al wel aan gewend na 4x, maar zuur dat ik wel gepiekt heb op het juiste moment, maar dat we nog te weinig van onszelf hebben kunnen laten zien daarnaast omdat Ensje nog zo jong is.

We zijn wel realistisch. Het is technisch gezien beter voor Enzos dat hij nu een beetje een rustperiode krijgt waarin we hem weer verder gaan trainen richting een stapje hoger. Het was wel erg veel geweest als hij nu een te lange periode in de sneltrein bleef waarin we zaten, hij blijft tenslotte pas 9 jaar en we willen heel graag nog heel lang plezier van hem hebben.

Wel gek om nu mijn laatste U25 jaar achter de rug te hebben… Ik ben wel heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken (mijn hele jeugdperiode trouwens) en dat Ens deze ervaring nog heeft mee mogen nemen voordat we de overstap gaan maken naar de senioren. Ook nog heel erg bedankt voor alle lieve woorden over ons NK, het was echt geweldig en ik had die bronzen medaille voor geen goud willen missen! 😉

Maar nu eerst; op vakantie!

Liefs XXX