Een leerkracht die niet naar school wil?

3 jaar geleden

Een leerkracht die niet naar school wil?

Eerlijk gezegd weet ik niet eens hoe ik een blog moet schrijven. Zitten daar regels aan vast? Ik zou graag willen schrijven over dingen die mij bezighouden, of waar ik een gedachte of mening over heb. Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat ik deze pagina daarvoor gebruik, en dit mijn blog noem.

Ik ben mijn YouTubekanaal inmiddels bijna anderhalf jaar geleden begonnen en heb er oprecht geen minuut spijt van gehad. Ik zat al 3,5 jaar op de PABO, hoefde alleen mijn scriptie nog te schrijven, maar voelde dat ik iets anders wilde doen. Ik wilde iets betekenen voor mensen, ze inspireren en mijn verhaal vertellen. Op de PABO had ik altijd al een beetje het gevoel dat ik niet echt een top leerkracht ging worden. Naast mijn topsport had ik school meer als ontspanning, dan dat ik daar ook echt de beste wilde zijn.

Mijn leraren werden volgens mij ook echt moedeloos van een persoon die leerkracht wilde worden, maar school zelf ergens onderaan haar prio-lijstje had staan. Op een gegeven moment kwam ik op de PABO bij het deelportfolio ‘visie’. Ik had wel een visie, maar ik wist  niet dat dat mijn visie was. Snap je het nog? In dat jaar ben ik er op de PABO dus echt achter gekomen wat nu eigenlijk mijn perspectief op dit leven is. Ik ging er tijdens mijn tentamens wel slim mee om, want ik verboog het een beetje, en betrok het op onderwijs, waar mijn leraren hun vingers bij aflikten. Met de ontdekking van deze visie, behaalde ik dan ook mijn eerste ‘goed’ op de PABO. Ik voelde me echt een PABO-plusser (zo noemde mijn vriendin en ik alle slimme mensen op de PABO).

Maar goed, even terug naar het verhaal. Ik stopte dus met de PABO. Waarom? Ik ben een ondernemer, hou van nieuwe dingen bedenken en ben gemotiveerd deze tot een succes te maken. Waarom ben ik dan überhaupt ooit aan de PABO begonnen, en ben ik niet meteen ‘de paarden’ ingegaan? Dat heeft meerdere redenen en die zet ik graag voor je op een rijtje. Wij hebben zoals je misschien wel weet geen stal of paarden aan huis, ik ben geen held, een zachtgekookt ei in het verkopen van paarden en ik vind het leuk om ook soms geen sport-bh en een rijbroek aan te hebben. Daarnaast lijkt mijn concentratieboog meer op een piramide en stel ik mezelf daardoor niet in staat om 7 paarden écht goed te trainen. Ik kies er liever voor om mezelf compleet te storten op een klein aantal paarden, met als doel het hoogst haalbare in de sport te behalen. En daar heb je het probleem dan al, want daar valt over het algemeen geen droog brood in te verdienen. Gelukkig heb  ik door o.a. mijn YouTubekanaal, webshop, het geven van lessen en clinics, nu toch de mogelijkheid om mijn droom waar te maken en mijn ondernemersgeest in te zetten. Als ik het zou moeten omschrijven, ben ik nu voor de helft topsporter en de helft allround ondernemer. Het ondernemen brengt me super gave dingen, die ik graag in een volgende blog toelicht.

Ik wil tot slot niet beweren dat de 3,5 jaar op de PABO voor niks zijn geweest. Door de PABO weet ik natuurlijk nu een heleboel van leertheorieën bij mensen, die zowel op dieren als op mensen toepasbaar zijn. Je moest eens weten hoe vaak ik nog denk aan mijn theorieboek over zelfsturing als ik iemand lesgeef. Verder heb ik mezelf wel ook echt ontwikkeld op het gebied van presenteren, mijn visie scherp krijgen en out of the box denken bijvoorbeeld. En ik ben nu natuurlijk een pro in het zingen van kleuterliedjes, maar dat is niet helemaal relevant geloof ik.

Ik hou van paarden, ik hou van paarden rijden, trainen en het beste uit een paard en mezelf halen, mensen helpen, dingen bedenken, ondernemen, inspireren en motiveren en  ik ben een super gelukkig mens dat ik dit sinds anderhalf jaar mijn werk mag noemen!

Liefs  Jill