Cavaletti training

1 jaar geleden

Cavaletti training

Het achterbeengebruik stimuleren, een betere balans, hulpmiddel voor het verzamelen, werken aan coördinatie en om sterker te worden. Dat klinkt allemaal super, wanneer beginnen we?

Variatie is heel belangrijk. Iedere dag hetzelfde rondje gaat niet alleen jou, maar ook je paard vervelen. Door afwisseling houd je jezelf, en je paard, fris tussen de oren. Daar zal je dagelijks de voordelen van merken! De afwisseling die we deze keer bespreken is: werken met cavaletti’s!

· CAVALETTI’S ·

Cavaletti’s zijn balken, maar dan op een verhoging. Je zoekt niet direct de hoogte op, maar je daagt je paard uit zijn benen en spieren net anders te gebruiken dan bij een balk die op de grond ligt. Dat kan je zowel toepassen tijdens het longeren, als onder het zadel.

Je kan al heel simpel beginnen. Leg bijvoorbeeld bij de A en C een cavaletti neer, voor een stapje verder leg je ook bij E en B een cavaletti neer, of meerdere achter elkaar. Je kan ze ook in een lijn of figuur leggen, op een volte, op de diagonaal, wees creatief! Heb je dit nog niet vaak gedaan? Bouw het cavalettiwerk langzaam op, het is best een work-out dus laat je paard geleidelijk wennen aan jullie nieuwe training. Kijk ook goed welke afstanden je tussen de balken nodig hebt voor de verschillende gangen die je rijdt en de afstand die het best bij jouw paard past.

· Tip! Heb je geen cavaletti’s tot je beschikking? Je kan ze eenvoudig zelf maken van hout. Twee linkerhanden? Kijk dan eens voor planten/bloembakken met een uitsparing voor het balkon. Door deze omgedraaid neer te zetten kan je de balk in de uitsparing leggen. Wel een stuk kwetsbaarder dan echte cavaletti’s, maar lekker licht om te dragen, niet duur en heel handig als je niets anders tot je beschikking hebt!